Φυλακισμένοι θα φτιάχνουν μάσκες στην Ιταλία

Κρατούμενοι σε αρκετές ιταλικές φυλακές πρόκειται να ξεκινήσουν να φτιάχνουν μάσκες, τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για το σωφρονιστικό προσωπικό άλλα και για πολίτες.

Στο μεταξύ, μικρή αύξηση των κρουσμάτων, με νέα μείωση των θανάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη γειτονική χώρα, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Domenico Arcuri, επίτροπος της Ιταλίας για την πανδημία του COVID-19, δήλωσε πως αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να διασφαλιστεί ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε μάσκες. Παρά τις δεσμεύσεις που έδωσε ο ίδιος πριν από εβδομάδες, πως δηλαδή οι άνθρωποι στην Ιταλία θα μπορούν να αγοράσουν χειρουργικές μάσκες σε χαμηλές τιμές σε φαρμακεία, πολλοί φαρμακοποιοί υποστήριξαν πως δεν έχουν λάβει το απαραίτητο υλικό. 

Όπως ανέφερε σήμερα (Σάββατο) ο Arcuri, οι μάσκες θα είναι διαθέσιμες έως τις 17 Ιουνίου σε δασκάλους και άλλο σχολικό προσωπικό. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση προγραμματίζει να ανοίξει τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα πρόσφατα στοιχεία 

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία είναι 229.327. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.735. Παράλληλα, 138.840 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 228.658 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.616 άνθρωποι ενώ 136.720 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 119 άνθρωποι και καταγράφηκαν 669 νέα κρούσματα, 2.120 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 572 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 8.695 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 48.485 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε κατά 17 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μείωση: έχασαν τη ζωή τους 11 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 40 λιγότεροι από χθες.

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ, για τεσσαρακοστή όγδοη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στις παραλίες πολίτες και… αστυνομικοί

Στο μεταξύ, λόγω της ηλιόλουστης σημερινής ημέρας, στην Σικελία πολλοί κάτοικοι πήγαν στην θάλασσα για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Αστυνομικοί και αστυφύλακες είχαν αναπτυχθεί στις διάφορες παραλίες για να ελέγξουν αν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους λουόμενους.

Στην Ρώμη παράλληλα, από χθες το βράδυ, όπως είχε προγραμματισθεί, η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί νέων, οι οποίοι συναντώνται, κυρίως, έξω από καφέ μπαρ. Σύμφωνα με τον Τύπο, οι κανόνες τηρήθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλά στη συνέχεια, οι «απείθαρχοι» αυξήθηκαν αισθητά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί